HabiPro Livability Care Welfare english Twitter LinkedIn 

Home  Expertise  Actief in  Innovatie  Opdrachtgevers  Publicaties  Contact

Eric Schlangen

   dementiezorg, Expertise wonen & zorg
inspiratie
coaching, leefbaarheid, gebruiker georiŽnteerd

 

Dementiezorg kan alleen succesvol zijn als dit vanuit het perspectief van de cliŽnt vorm krijgt. Verschillende methoden zoals dementia care mapping, het maieutisch concept of algemenere vormen van belevingsgerichte zorg worden hier en daar toegepast, maar missen een duidelijke effectmeting. Bovendien geven ze teveel ruimte voor persoonlijke interpretatie van de zorgverlener waardoor makkelijk verkeerde conclusies kunnen worden getrokken over de aard van het probleem en de benodigde interventie. Het Psychobiografische zorgmodel is als enige bij dementie en ouderdomsverwarring volledig geŽnt op de persoonlijk beleefde wereld van de cliŽnt. Met spectaculaire resultaten: reactivering van verloren functies, minder incontinentie, verdwijnen van onrust en dwaalgedrag, minder medicijnen. In het Duitstalige gebied zijn er al 150 gecertificeerde aanbieders. In Nederland heeft HabiPro met haar partners deze methode inmiddels ook succesvol geÔntroduceerd bij diverse zorgaanbieders.

Investeren in leefbaarheid versterkt het sociale weefsel van dorpen en buurten. HabiPro heeft ruim 20 jaar ervaring in het creŽren van leefbaarheid en participatie in wonen en zorg. Onze kennis en ervaring zetten we in voor consultancy aan woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen. Met onze partners in Nestor Solutions en Go Dutch bundelen wij expertise in design, ruimtelijke, economische en sociale ontwikkeling van buurten en wijken.


HabiPro ontwikkelde met haar partners in Nestor Solutions een unieke en eenvoudige tool die managers en medewerkers handvatten geeft om hun project te ordenen en bij te sturen op basis van maatschappelijk ťn economisch rendement. Door beide elementen in ťťn tool bijeen te brengen is het mogelijk geworden om financiŽle en maatschappelijke aspecten van interventies in samenhang af te wegen. Download onze flyer.

HabiPro coacht medewerkers van woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen bij het ontwikkelen en implementeren van beleid en interventies. Coaching is maatwerk en gericht op het ontwikkelen van competenties, overdragen van kennis en natuurlijk ook op ondersteuning van het project. Download onze flyer.

Innovatie in wonen en zorg kan alleen slagen als het gebruikersperspectief leidend is. Samen met toonaangevende instituten in Nederland en Europa heeft HabiPro onderzoek gedaan en projecten ontwikkeld waarin de gebruiker centraal staat. Of het nu gaat om domotica of zorgtechnologie, of om het ontwikkelen van incentives om medewerkers, klanten of vrijwilligers te motiveren zich in te zetten voor uw organisatie of hun omgeving: in onze visie is de gebruiker de belangrijkste asset.

Wij delen graag onze expertise in diverse velden uit heel Europa met u. Rond actuele thema's zoals leefbare wijken, passiefhuizen, active ageing, burgerkracht, participatie, wonen en zorg of ontwikkelingen rond dementie kennen wij inspirerende voorbeelden. We nemen u graag mee op reis. HabiPro verzorgt al enkele jaren voor het Aedes-Actiz Keniscentrum Wonen Zorg studiereizen over participatie, inclusie en langer zelfstandig wonen.